Super-söndag!

Nu var det redan söndag igen då, det är ju helt jäkla galet hur fort det går! Och min söndags-tradition sitter i, började dagen med tvättid och en promenad till konditoriet för att köpa mitt favorit bröd - danskt rågbröd! Nu har jag ätit en pang-frukost och ska sätta igång och städa en sväng innan jag ska åka ut till P. Vid strax efter tre är det spinning och core tillsammans med Alex och vid fem ska jag hämta bästa Bella på tågstationen och sedan ska vi ha söndagsmys som bara attan! Soffan är redo för dej Bella! ;-)

Ha en underbar dag!!
P & K

Tapas & TP

Igår kväll efter stallet tog jag bilen i kylan till Snöstorp och Janne & Co! Det blev en lugn kväll i villan och Janne hade fixat lite tapas som var riktigt gott! Sedan blev det ett parti med TP innan jag skjutasade hem allihopa strax efter tolv i 20 minus!! :-O


Janne hugger in....                        Så även Arvid, Kalle & Andreas


Nyaste TP


Jag & Janne under TP rundan

Mys i stallet!

Eftermiddagen igår spenderades i stallet hos min älskade P tillsammans med Alex!


Alex är så duktig!! Hjälper både till med att mocka i Bosses box &

borsta på P.

Panther, Alex & misse myser!         Gos!

Beslutsångest!

Idag har jag haft en underbar ledig lördag! Jag tog sovmorgon & åt en god frukost innan jag cyklade in till stan för att ta mig en sväng samt snabb-luncha med Jess på jobbet :-) Jag köpte med mej sushi och gick till jobbet, nöjda och glada fick vi efterlängtad sushi i magen samt trevligt sällskap av varandra! Efter lunchdejten spanade jag vidare lite på stan och köpte bla en ny kökshandduk, en frukostbricka, färgglada tallriksunderlägg samt ytterligare två saftglas till samlingen :-) En del vuxenpoäng där! ;-) Hittade även två härliga vår-favoriter på stan men kan inte bestämma mej vilken jag vill ha, så jag har langt undan bägge så jag kan tänka lite på det :-) Vad tycker ni är snyggast?!?


Jeanskläning fr. Åhlens.                Marinblå kjol & randig tisha fr. HM

 

Kväll hos konstnären!

Igår var det härliga härliga fredagkväll! :-) Vid strax innan fem mötte jag upp Alexgymet och vi körde ett pass spinning & ett pass core - himla gött! Sedan blev det lite dusch & inhandlande av föda på Maxi! Sedan låg vi i soffan hela kvällen & moffade i oss mat & gottis. Vi såg på Let´s dance, Alvin & gänget och He´s just not that into you. Himla härlig myskväll hade vi och jag låg i soffan och beundrades över den fantastiskt fina tavlan som Alex precis färdigställt! Hon är verkligen en riktig konstnär den här bruden! :-) Jag beundrar henne verkligen, vilken talang!

Nu tror jag att jag ska ta mej en promenix in till stan en sväng, sedan ska jag även göra lite instuderingsfrågor samt åka ut till P :-) Det är en frusen dag, termometern visar på 12.9 minus, Brrr!!

Ha en härlig lördag!
P & K


Heliga fredagkväll!!


Vi var riktigt sega & började bli lite  nussiga efter 12...

Ondska & Scones!

Torsdagen var en intnsiv dag! Emelie hade hand om P så det var himla tur :-) Började dagen med lite ärenden som var nödvändiga & sedan satte jag mej på stadsbibblan och gjorde lite instuderingsfrågor till den kommande tentan. Vid ett var det dags för lite jobb, det var lugnt på stan idag så jag städade mest lite i butiken strax innan fem skyndade jag från jobbet bort till skolan för att gå på en föreläsning om Ondska. En av våra lärare höll en offentlig föreläsning om ondskans psykologi - hur vanliga mäniskor kan begå folkmord, massakrer, tortyr & andra övergrepp. En väldigt intressant men hemsk föreläsning. Under tiden vi satt där fick jag ett härligt meddelande av Catta som ville bjuda på scones till Robinson hemma hos henne & Jesper. Så jag & Björn tog bilen ut till goa Catta och njöt av en skön kväll i soffan med underbara varma & goa scones :-)

Dagen idag ser ut så här:
* Seminarieförberedelser med gruppen
* Föreläsning
* Träna spinning & core
* Fredagsmys med Alex förhoppningsvis ;-)

Ha en härlig fredag allihopa! P & K

Bjuder på lite bilder från gårdagen!

Väldigt längesen jag körde en dagens ;-)

* Tunika från Hunkydory

* Favvo-scarfen från Lindex

ett par vanliga blåjeans satt på benen..


På väg till bibblan längs med Nissan

Föreläsning i Malcussalen med Peter om Ondskans psykologi.


Björn & Catta                                                        Jesper


Uppdrucket Te & uppätna Scones :-)

Jag stinker!

Ja just det, jag får väl gå ut med en allmän varning här på bloggen också! Jag åt ju som sagt en hel grillad vitlök igår på Pio, detta har resulterat i att jag osar vitlök!! Det första Malin säger till mig i skolan imorse är: -Oj! Har du ätit vitlök? Trots detta hade jag borstat tänderna tre gånger & gurglat Listerine! Jag hoppas för allas skull att denna stanken gått ur tills imorn då jag ska jobba! ;-)

Natti igen!

Teknisk psykologi & Middagsgäst!

P gick fint idag också, vi tränade givetvis inne i ridhuset p.g.a det förbaskade snöovädret med omänsklig blåst! Jag vill ju ha vår nu, visst är det vackert med snö men just nu känns våren ännu vackrare! :-) Efter stallet var det föreläsning i skolan inom ämnet teknisk psykologi. Föreläsningen var väldigt inspirerande och handlade mycket om design av saker omkring oss. Hur saker och teknik runt omkring oss är designade för att underlätta för människan och hur vi förstår dem. Hur rätt design kan förebygga olyckor och en bättre arbetsmiljö... Detta var något jag inte hade höga förväntningar på men måste säga att ämnet är väldigt intressant! När vi slutat skolan fick jag sällskap av min middagsgäst Catta hem! Vi har tagit det lite soft i soffan och haft frågestund med "Tjejmiddag" sedan började vi med maten, åt oss sedan goa och mätta och firade lill-lördagen med ett glas vin till Robinson & varsin apelsin

Nu blire sängen för mej, sleep tight!


Lill-lördag med fläskfilé!                ...& en glad Catta som middagsgäst!

Snöfall

Idag när jag vaknade föll snön utanför, visst är det fint men jag blir av någon anledning inte lika glad längre, jag vill ju ha vår!! :-) Nu har jag precis käkat frukost och ska precis kliva ut genom dörren för att bege mej till stallet! Sedan blir det skola till 17 & efter det lite promenad i snön med Catta.

Ha en skön onsdag!
P & K

påklädd för stallet!

Kunde inte slutat bättre!

Min härliga dag slutade så bra som en tisdagkväll bara kan sluta! Inte nog med att P gick som en klocka när jag red idag så fick jag efter avslutat ridpass snabbt hem och svida om för att sedan bege mej in till jobbet för att möta tjejerna & gå till Pio för lite middag! Pio är ett säkert kort - vilken mat!!! Vi har ätit så magen är väldigt mätt & belåten av underbar mat och dessert fick det bli också, inte dumt! Tack så jättemycket för en härlig kväll jobbet! ;-)

P & K


Min mat!!! Grillad fläskfilé & vitlök, till dessert äppelterrie med

kanelglass


Jennie!                                         Jess!


Nathalie!

Drömmar går i uppfyllelse varje dag!

Jag har vaknat på ett oförklarligt strålande humör! Sovit gott minst sagt :-) Föreläsningen imorse var ganska seg med mycket upprepning men läraren är faktiskt obeskrivligt rolig, han skrattar med sig själv åt sina egna skämt och vi skrattar åt honom, ganska så underhållande! ;-) Nu sitter jag hemma på lite lunch och mellanlandar innan jag ska åka ut till P & sedan vidare in till stan för att käka på Pio med tjejernajobbet, smaskens en tisdag! Jag är kreativ idag känner jag, lite rastlös i själen tror jag, jag vill att det ska hända nåt roligt snart! Under föreläsning satt jag och tecknadekaffemuggen i papper med alla möjliga färger och skrev små uppmuntrande ordspråk på. Jag slängde den i papperskorgen när jag gick ut, himla dumt! Jag borde gett den till någon, jag hade i alla fall blivit glad om jag fått en så fin pappersmugg, synd bara att jag druckit upp kaffet... ;-)

Nu sitter jag här efter lunchen och drömmer mig bort, jag längtar till våren, värmen, färgerna & solen! Jag vill ut och cykla långtur, fotografera den vackra naturen & känna mej snygg i vårkläder, nyfärgat hår och med solsken i blick! Verkligheten visar på 10 minus, klumpiga kläder, utväxt i håret & en grå himmel... Men vi går i alla fall mot ljusare tider! Snart möter vi våren allihopa - Wiiiho!

Jag njuter ju av det vackra i livet! Så nu vill jag ha mera vackert...
* Vårblommor
* sol, sand & strand
* Havsbad
* strandpromenad
* Vackert porslin
* En fin cykel
* Snygga Wayfarers
* Snygg oklumpig jacka
* En bra kamera, till att föreviga allt det vackra!

Vilken förmiddag!

Skulle ta mej en härlig uteritt med P var tanken och passa på att träna ute på de fina vägarna, då bjudningen och bärigheten blir så naturlig! Men icke sa nicke! P var mesig som bara attan! Vet inte riktigt vad det var med honom idag, men det märktes redan när jag hämtade honom i hagen att han var på nipprigt humör.. Men trots detta tog vi oss ut men det var inte bara P som var töntig vi stötte på en hel del folk också, barnvagnar, hundar, bilar, traktorer och så en spark! Sparken & tant Märta var droppen som fick P´s bägare att rinna över! Noll kontakt hade jag med de 600 kilona under mig.. Usch vad han tyckte den var läskig! Trots skräcken i hans kropp lyssnade han någonstans på mig ändå för jag lyckades styra hem till stallet och stå stilla vid stalldörren några minuter innan jag hoppade av. Så dumt det kan bli och vidare mysigt hade vi det ju inte heller... Men men alla dagar kan ju inte vara bästa dagar! När vi var klara fick P gå ut i en större hage igen för att få plats att busa av sig lite dummheter :-)

Jag sitter hemma nu och har precis ätit soppa & pannkakor till lunch samt gjort månadens absolut roligaste uppgift, nämligen betalat räkningarna! Så nu tänkte jag belöna mej själv med lite slappande innan det är dax för träning vid fem :-)

P & K

Pizzabagare!

Idag är jag riktigt lat och trött! Har precis käkat upp min frulle och ska strax åka ut till P :-) Igår kväll var jag så seg och trött efter att ha sett på Johan Falk så jag orkade inte blogga.. Men jag gjorde jättegod hemmagjord pizza igår efter träning - Supergott!! Tog lite av vad jag hade hemma, salami på halva, köttfärs / skinka på varsin fjärdedel och massa grönsaker! Det blev riktigt gott faktiskt :-)

Nu måste jag sätta fart så jag får ordning på denna dagen! Vid 17 ska jag i alla fall till gymet och göra nåt vettigt ;-)

Ha en härlig dag!


Massa fyllning & fullkornsbotten                                ...Mumma!

Super-söndag!

Hej allihopa, klockan är redan söndag eftermiddag! Varför går alltid helgerna så himla fort?! Märkligt det där ;-) Jag var uppe tidigt imorse & var ute hos hästarna vid strax efter sju :-) Jag och P har haft mysdag, vi har busat i hagen och bara gossat, jag tyckte han kunde få gå i hagen hela dagen idag för det har varit alldeles för mycket ridhus nu... Jag var klar i stallet vid strax efter tio & på vägen hem svängde jag förbi konditoriet och köpte mitt favvo-bröd och lite andra sötsaker :-) Ringde och väckte fest-prissarna med som jag anade vart ute på galejj igår och bjöd över dem på lite brunch, tyckte att de kunde behöva de! Sedan har jag även kört den traditionella söndags-tvätten och nu är jag precis hemkommen från spinning + core, känner mej gött nöjd! Nu får de bli en välbehövlig dusch!

Xoxo!


Efter träning: Frukt, nötter & keso!


Haha jag vet inte vad dom trodde? att de skulle slippa

hamna här? Eller är det kanske så att de inte vill ngt hellre

när det tas spegelbilder när jag är nere i tvättstugan ;-)

Saftglas!

Efter jobbet hade jag lite dötid med tanke på att jag har varit stalledig även idag, så jag gick och kikade lite på stan för att se om det kommit in lite härliga & våriga saker i butikerna, tänkte att jag kunde önska mej lite smått och gått lagom tills jag fyller år här fram i vår ;-) Spenderade mesta av tiden uppe på Indiska och hem fick det följa med några fina glada ljuslyktor för halva reapriset och fyra fina färgglada saftglas! Jag tyckte det var dags att byta bort glöggmuggarna i skåpet mot lite vårigare glas!


Älskar dessa handgjorda glas från Indiska -  vill ha alla färger!


Fina fynden!

Efter min lilla shopping blev det en promenad hem och precis när jag kom hem kommer Linda & Charlie också och jag får tillbaka bilnyckeln, Linda & Charlie lånade nämligen pärlan till deras Agilityträning idag eftersom Daniel är i Sälen och gottar sig :-) När jag sedan kollade posten hade jag fått ett misstänkt roligt brev från underbara farmor & farfar, i brevet döljde sig ett par supersöta sockar och lite mys-bidrag :-) TACK så jättemycket jag blev himla glad!! Ungefär 20 minuter senare kom Catta och hämtade upp mig, vi hämtade Molly hos hennes föräldrar och gick en eftermiddagspromenad på stranden i skymningen, helt underbart! Sedan kom vi in lite frusna, fixade lite god mat och sedan har vi spenderat kvällen i soffan framför Robinson & första delen av Fantastic four! I nyheterna fick jag skjuts hem av snälla Catta för jag ska upp tidigt till stallet imorn, så nu får det minsann bli sängen! :-)

 

Sussa gott!

 


I brevet från Värmland :-)

Under promenaden var det             Catta & en gäspande Molly
några som eldade upp truck-pall
på stranden... jag undrar att om
det är tillåtet? ;-) Men mysigt
var det!

Brunch!

Idag började min härliga lördag ofattbart härligt! Tog sovmorgon, vilket jag börjat med ofta nu för tiden vad det verkar som - min ålder verkar vara en hård ålder ;-) Vid 10.30 vankades det brunch hemma hos den nu mer 23 år gamla Catta! GRATTIS!! Å vilken brunch! Det var nog minst sagt bland de finaste och godaste bruncher jag ätit underbart härligt och med mysigt sällskap av både Catta & Jenny. Vid tolv började jag jobbet och idag kändes det att våren börjat flytta in i butiken, inte minst märks det på alla underbart färgglada Converse!! Å dom är jättefina!


Härligt härlig brunch!


Jenny mitt i brunchen :-)                                        Catta!

P & K

Hittade ni felet?!?

Haha Dom har tydligen sockersöt service på Heagård & butiken på landet ;-) Nog för att jag alltid är service inriktad men jag kan även stava till servis, som det såklart menas under den första bilden i föregående inlägg ;-) Så titta nu en gång till på denna fina skapelse och le lite muntert åt mitt märkliga stavfel! ;-)

Tjejmiddag & Matte i Let´s dance!

Strax efter att jag bloggat i eftermiddags kom Ida och hämtade upp mej och vi åkte ut till Heagård! Jag bara ääälskar stället & ja, jag vill fortfarande bo där! ;-) Jag var dock duktig och höll fingrarna i styr även om det fanns mycket fint jag gärna hade haft med mej hem! Vid sjutiden var vi tillbaka och började med fredags-käket, hederlig tacos fick det bli! Mycket gött var det och efter godis, nötter & chips så stod våra magar i 8 hörn! Vi har sett på Let´s dance, men jag och Linda har mest fascinerats över hur läcker Matthias i EMD är på dansgolvet! ;-)

Tack för en härlig kväll tjejer!
Sov nu så gott allihopa så hörs vi imörn :-)


Sockersöt service säljs på Heagårg - Jag vill ha!!        Fantastisk miljö..

Linda hugger in & Idorna väntar         Jämt liite GODIS!

snällt i bakgrunden ;-)


Ida B & Lille Charlie myser...        Stall-Ida messar väl med nån kille i vanlig ordning ;-)

                                                  Jag & Linda ler mätta i kameran!

Fina fredag!

Dagen har varit fin som sjutton och bestått i underbar väckning på telefonen av min härliga Tess, sedan var det i och för sig en ur-seg föreläsning i skolan men vad gör väl det när man vet att det sedan är fredag och helg!! Blev lite ärenden inne i stan & en fika med fina ElinSkånskan :-) Nu inväntar jag Ida som ska hämta upp mej för vi ska ut till Heagård! Sedan ska vi handla fredags-gottis på Maxi innan Ida & Linda kommer lagom till fredags underhållningen Let´s dance :-) Jag är stalledig idag om någon börjar undra om jag glömt käre P, men nej då det är Emelie som fixar med P idag!

Ha en underbar kväll!


Chai-Latte & Mandelskorpor på Skånskan....            ...Med Elin


Försökte mej på färgaccent på kameran... Gick ju inte riktigt som jag tänkt mej, får

prova i lite bättre ljus tror jag :-) NU ÄR DET HELG!!!

Tuff torsdag!

Nu ligger jag totalt utslagen på soffan efter en riktigt tuff dag med mycket träning! Som tur var så fick jag sovmorgon imorse och var inte hos P innan 11. Vid ett hade jag & Tytti bestämt träning och vilken träning! P är ju en riktigt duktig pålle och helt underbar på många sätt men i höger varv är han faktiskt lite mindre underbar! ;-) Så jösses vad vi fick kämpa idag för att få till nåt riktigt bra! Det var tufft & svettigt men det gick tillslut riktigt bra efter mycket sidvärts-rörelser, men ack vad nöjda vi var efteråt allihopa! :-) P fick mysa inne i boxen med hö och mysigt fleecetäcke medan jag fixade all utrustning riktigt fin! Tyvärr såsade jag lite väl mycket och fick skynda hem för att hinna äta något innan Core puls-passet på gymet.. Å gott folk, hu jeda mej vad jobbigt det var idag!!! Benen kändes som bly efter ridpasset men galet nöjd var jag efteråt! Tur att jag träffade Sandra på passet så man hade någon att stonka inför ;-)

Nu ska jag äta en monster-apelsin och sedan blir det en tidig kväll för imorgon väntar det tidig föreläsning!
sov så gott allihopa! P & K

Pippi Långstrump & andra idoler

Igår var det ju onsdag och den så svenska & härliga lill-lördagen! Detta innebar lite festligheter i förklädnad tillsammans med staben som nollade oss i PSY, SVEP & AP, himla trevligt var det med god mat och härliga människor! Efter att det dansats loss efter middagen bar det vidare till Kåren, som för omväxlingskull bjöd på riktigt bra musik, när musiken dock falerade lite gick jag hem och många "kolla, Pippi Långstrump" - kommentarer gjorde mej sällskap på vägen... Kändes skönt att vara hemma några timmar innan alla andra måste jag säga! :-) 

Här kommer lite bilder från kvällen:


Jag & Linnéa som Pippi & Lilla My                           Simon som Nils Karlsson pyssling


Simon, Tintin-Anders & Janne                                 Madde som "Lövet"


Ronny & Ragge!                           Den unga jultomten & Kanye West


Jag & Madde!                                                        "Zlatan"


Ståltråd är grejjen! :-)

Längdskidor på Marbäck!

går efter skolan hade Catta kommit med en grym idé! Att vi skulle åka ut till Marbäck och åka skidor! :-) Vi käkade lite lunch och hämtade skidor ute i Söndrum innan vi brummade till Marbäcks golfbana! Var inte optimalt väder ute direkt men Catta hade med en hel påse med valla så vi hitade en perfekt för 0 till 2 grader - rött klister! Så det funkade fin fint, dock lite bakhalt ibland men det gick fort i nedförsbackarna! :-) Jätteroligt hade vi och jag druttade rejält på rumpen en gång! Svettiga & varma satt vi i bilen och åt goda apelsiner innan vi åkte vidare till stallet! P blev väldigt glad för att få besök och han stod och slickade Cattas händer så hon nästan blev som ett russin ;-) Sedan pysslade vi lite medan Gunnar mockade & Catta kratsade hovarna! tycker jag är modigt! :-) Innan vi åkte hemåt tog vi en promenix med P :-) Kvällen slutade hos Simon som bjöd på ugnsfalukorv och mos, väldigt gott!

Ha nu en riktigt härlig onsdag! Jag ska nu åka ut till stallet innan skolan drar igång vid 13 :-)
P & K


Jag & Catta ute i spåret!

Valla-experten!                            Catta in action ;-)


Jag kämpar i uppförsbacke!          P & Catta myser!

Mer ledig än på länge!

Eftermiddagen blev hur skön som helst!! Var väldigt längesedan jag var såhär ledig som jag vart idag :-) Blev en lång pratstund med Madde över en kaffe på stan, väldigt trevligt att träffas ordentligt igen, var alldeles för länge sen sist! Sedan blev det en liten sväng i några butiker innan vi tog sällskap hemåt... När jag var i höjd med posten kom jag på att jag lämnade min väska hos Björn i lördags, så gick förbi och hämtade den samt snodde lite Zon-salva till ond rygg och ond fot! Slutade med att jag fick släptåg hem för Björn var alldeles för trött att laga mat till sig själv! Så jag bjöd honom på lite lyxig grönsakssoppa, snäll som jag är! ;-) Sedan såg vi lite på idrottsgalan innan det blev roligare Paradise hotell tider! :-) Nu ska jag hoppa i säng för att orka upp till en tidig kursstart i kognitionspsykologi imorn, spännande!

Sleep tight!


Madde posar snyggt över fikat :-)    Fick ännu ett härligt & uppiggande brev med posten

                                                    idag! Ända från Sthlm :-) Mina söta kussar hade skickat

                                                   ett fint smyckat brev med klistermärken, och i låg jätte-

                                                  fina kort på tjejerna! Så glad jag blev! TACK ska ni ha!
                                                  Alltid lika roligt :-)

Nacho Figueras!!

Min nya stora idol!! Kan ni ana varför?? Herregud hur har jag missat Nacho?!?;-)



Nån som kan tänka sig åka till Argentina kanske? ;-)

Stallmorgon

Nu har jag precis börjat tina upp framför Tv:n efter en lång förmiddag i stallet, och som jag tinat!! Ser på Oprah som har besök av den fantastiske argentinska polospelaren Nacho - oj så charmig!! P verkade mycket bättre i sitt högra framben idag och fortfarande ingen svullnad så vi red ett träningspass i ridhuset innan hovslagar-Tommy kom vid 11-tiden och fixade P´s fötter.. Så nu är han jättefin om hovarna och det fanns inget misstänkt i hoven heller så det var kanske bara en lättare vrickning i hagen igår.. Ska alldeles strax bege mej in till stan för att möta upp Madde för en fika :-)

Ha de gött så hörs vi ikväll!


Putte-prinsen!                                                      Putte ryker efter träningspasset!


Bäst att klia ordentligt!                                           Ekipaget...

Söndagarna har en ny trend...

jag tror jag börjar med nåt nytt... På riktigt så har alla mina senaste söndagar varit väldigt effektiva! Dock tog jag en liten sovmorgon igår men sen hann jag med en hel del! Tvätt, städ, bäddat nytt med nya fina sängkläder i satin, tränat både spinning & core, ut till P och fixade samt fick härligt besök av Jess & lilla Nova, tyvärr så var P oroligt varm i höger framben igår så den tänkta ridningen fick ställas in... Bättre att ta det säkra före det osäkra! Efter stallet hann jag även handla på Maxi innan jag tog kvällen! Väldigt nöjd gick jag och la mej i min nybäddade säng! :-) 

P & K


Jess & Nova pratar med "pippis häst" som Nova uttryckte

det :-)

Lördagkväll hos Björne!

Igår kväll blev det ju lite festligheter hemma i Björns lägenhet, lite inflyttningsfest - light, skulle man kunna säga :-) Efter hand rullade folket in & trevligt var det! De flseta tog sig in till stan medan jag själv och några andra tog oss hem till våra sängar istället. Idag är jag lite söndags-seg men det ska jag strax försöka ändra på lite nu, för nu blir det tvätt & städ, sedan blir det spinning och core innan det blir ridning och till slut så kommer jag krascha i soffan och ha en slö söndag kväll!

Ha en skön söndag!
P & K


Emil hade givetvis med sig gitarren! :-)                   Tobbe njuter...


Sebbe vill inte vara med men Björn & Alex fastnar     Allsång!

fint på bild :-)


glada vänner!


Lagom glatt & smickrande, tur att Tobbe smyger i
bakgrunden ;-)

Pappa fixar!

Bästa pappa har fixat & trixat! Den 26:e blir det en sväng till Göteborg för vårens största hästfest, som håller till i Scandinavium 25-28 februari :-) Mamma & Pappa åker ner och vi möts i Göteborg vilket ska bli hur härligt som helst! Nu har jag nåt att längta till! :-)

Alltid lika härligt! Show, fina hästar, spänning, inspiration, mässa & shopping!

Fredag på Harrys!

Igår kväll hade vi en superhärlig kväll på Harrys med ett överfullt bord med mat, dryck och människor! Som mest var vi tolv pers vid ett bord för sex - funkade fint! ;-) Träffade några lärare gjorde vi också, i vanlig ordning ;-) Men det var en himla rolig & trevlig kväll med ett härligt gäng! Idag har jag inte allt för stora planer, tänkte ta mej en promenad nu, sedan blir det lite lunch innan jag åker ut till P, efter stallet blir det lite body balance här hemma och ikväll kanske det vankas inflyttningskalas :-)

Ha en skön lördag allihopa!
P & K


Ewa, Karin, Elin, Ida, Elin, Anders, Matthias, Eva-Kristin, Jag, Alexandra


Ida & Elin mitt i maten :-)


Jag & Ewa


Elin & Karin ( Elins rosa glasögon fyndade Ida tydligen

på gatan :-)

Idag är en BRA dag!!

Nu har första terminen på psykologiprogrammet nått sitt slut här i Halmstad och allt känns så rätt! Terminen har bitvis varit väldigt tung och mycket har legat tungt över våra axlar, men efter dagens debattseminarium dansade vi alla ut från salen, nöjda och glada! På tisdag sätter vi tänderna i en ny termin men tills dess: LEDIGT!! Nu ska jag åka ut till älskade P och rida lite och tack vare ett underbart brevposten bär det ikväll av till Harrys för lite gott att äta & dricka!

TACK till mina underbara och världsbästa föräldrar för allt!


BREV!!                                        Innehöll härlig träningstopp från Casalls vårkollektion,

                                                   en försenad julklapp från släkten och lite annat gott!


Vårig träningstopp från Casall i färgen
Sunny.

Superkompensation..?

Idag har vi haft seminarium i skolan med X-antal redovisningar, som vanligt tycker jag att det är rätt så kul men får ändå något stress-påslag när det väl är jag själv som ska redovisa även om jag faktiskt inte är så värst nervös så blir jag ändå varm och lite stressad, handsvett får jag till och med ibland och det har jag verkligen aldrig annars. Har det med vana att göra tro? Eller kanske prestationsångest?  Trots detta är jag ändå nöjd idag och när vi väl var klara så var det bara att bita i förberedelserna för morgondagens seminarium, pust!! Vid strax efter fyra stack jag iväg till gymet för att få utlopp för all fysisk energi och få bort stressen på den tuffa core-puls-klassen. Träning är skönt som attan, speciellt dagar som denna! Så idag blev träningen en superkompensation för att använda lite psykologiska termer ;-)

Nu blir det en slappa-kväll i soffan och klockan nio är det den härliga filmen You, me and Dupree :-)
P & K


Lagom mör!                                 Nötig burk & god smoothie!


Bjöd killarna på lite saft-kalas förut när vi var djupt

nere i pluggträsket! Anders, Jörgen & Emil var nöjda

med saft medan Vic fick lite kaffe för att piggna på sig!

Avatar!

Igår kväll vid strax innan sju åkte jag, Elin & Karin till Ängelholm för att se på Avatar i 3D, de har nämligen fått det till sig, samt ett nytt hejdundrande ljudsystem :-) Det var himla kul med en liten utflykt såhär efter all plugg-stress :-) Och filmen??? så GRYM!!!!! Jag gillade den verkligen, speciellt den fina naturen i Pandora! ;-) Har ni inte sett den så tycker jag tipset är att se den!

Nu ska jag ivägg till skolan för seminarium , wish me luck!! ;-)


Karin & Elin mycket förväntansfulla!                       Snygga brillor! :-)


Jag & Elin



Catch up-kväll med Bella!

Efter att jag varit i stallet tog jag ne välbehövlig & galet varm dusch, blev ett hårt träningspass med P idag och vi blev väldigt svettiga båda två, Bibban var i ridhuset och "sparkade" mej i baken lite, så då gick det ju minsann inte att maska längre... Himla bra & P blev jättefin! Vid strax innan åtta kom Bella över och vi har catchat upp ordentligt! Blev en hel del snick snack om det mesta! Bland annat lite om planerna på min tänkta visit hos henne i Italien i vår. Men innan det blir det upp till Götet för att säga hej då på ett litet tag.. Vi kalasade på Söder-te, kex & russin till både So you think you can dance & Paradise hotel :-) Sedan spelade vi lite spel också - spelet "tjej-middag" som jag fick i julklapp - faktiskt riktigt underhållande i många fall! Nu har Bells cyklat hem och jag måste verkligen ta kvällen nu för att orka med plugget imorn - men i övrigt har jag en "lat-dag" Med tanke på de hårda passen idag så ska jag unna mej att vila helt! Inte ens mocka bajs ska jag göra för imorn så är det Emelie som har hand om P. Så på kvällen bär det av till Ängelholm för lite Bio!!

Sussa gott!!

Jag & Bella mitt i myskvällen :-)

Överflödig tid & ny last...

Så här mycket tid har jag inte haft på bra länge! Nu har jag precis varit och kört ett för mej riktigt tufft pass i gymet och nu även käkat en sen lunch.. Tog ju sovmorgon idag så då blir hela mat-klockan lite vajsing! påväg hem från träningen svängde jag in på Hemköp för en banan & Brämhults smoothie (nya lasten!) samt lite morötter till P. Nu var det även dags att pallra sig iväg från soffan och istället ut till stallet!

Hörs sen! P & K

Nya favoriter i skafferiet, varför får man dille på olika saker egentligen?!?


Ananas - Mango är den godaste enligt mej!


Hur goda?! Egentligen inte alls bra för de är helt klart beroende

framkallande när man är sötsugen. Om man vill ha salt istället så

är Risentas rostade & saltade solroskärnor perfekta!

 

Så glad för Er skull!

Igår fick jag ett underbart telefonsamtal från bästa Tess, som var så underbart härligt! Glägjetårar till tusen - 2010 bjuder på nya friska vindar och jag önskar Er all lycka! Grattis Adde och hela lilla familjen :-) Jag visste att han skulle fixa det! Läs mer om glädjebeskedet här!


Grattis till det nya jobbet Adde!        Familjen samlad på Tylösand i somras...
(Bilder från augusti och besöket i Halmstad)


Gud va gött gumman! Snacka om att friska vindar blåser!

LYCKA & GLÄDJE! (bilder från kvällspromenad på Toverud i somras)

Inga tiders tisdag!

Go morron allihopa! Nu har jag precis ätit en riktigt brakfrukost med gröt, ägg och te så nu är det nästan så att magen står i fyra hörn :-) Jag har precis öppnat upp böckerna och ska plugga en liten stund innan jag tänkte bege mej bort till gymet och köra ett pass! I eftermiddag blir det en sväng ut till stallet och rida innan jag ikväll ska träffa världens bästa Bella! ;-) Det är väldigt skönt att inte ha några bestämda tider att passa ibland!!

Ha en härlig dag!

Kort & gott... måndag

Ja idag vaknade jag upp till en ganska så vanlig måndag, knallade iväg till skolan vid tio och mötte upp min grupp för lite plugg inför torsdagens seminarium. Till slut så kom jag igång riktigt bra och fingrarna bara smattrade på tangentbordet, hoppas det ska funka i lärarnas ögon också ;-) Vid strax innan ett agerade jag lite Taxi till Björn som äntligen anlänt till oss övriga i Halmstad! Tåget rullade in på stationen och det var minst sagt en fullastad Björn som åkt hela vägen från nyköping med massa julklappar.. Blev en kopp kaffe innan jag återvände till pluggbasen - "Gröna rummet" vid strax innan fem stängde de så då fick vi lov att gå hem och jag hoppade i stallkläderna direkt och åkte ut till P. Idag har jag haft honom på linan igen, hoppas han är lika bra imorn som sist då det var "dagen efter" P var åtminstone väldigt fin och arbetsvillig idag och arbetade super även i galoppen :-) Efter stallet blev det lite middag hemma i Simons nya lya och sedan gjorde jag även efterrätt, som blev fyllda äpplen i ugn - en favorit från farmor! :-) Äpplena avnjöts till tonerna av paradise hotel - ljuvligt! ;-)

Nu blir det sängen, på tok för sent! Men imorn ser det ut att bli en relativt lugn dag som jag ser fram emot som bara den! Lite sovmorgon och sedan ska det uträttas ridning, plugg och träning!

Sussa gott!!


Äpplen i ugn - gott som tusan & relativt okej

efterrätt om man ska unna sig i  vardagen :-)

Energifylld söndag!

God afton! Idag är jag på G, började dagen med att åka ut till stallet, fodra och ta ut alla pållarna sedan blev det lite frukost och fix innan jag klädde på P kandaret vid lunch.. Red ett träningspass i ridhuset som gick riktigt bra! Han var superduktig - kandar är ingen dålig idé alltså! ;-) jag drog mej hem från stallet vid ett-tiden och käkade smarrig lax-soppa till lunch och grejjade runt i lägenheten innan jag knallade bort till gymet! Mötte Ida i gymet och hon lyckades övertala mej att gå med på Core när jag ändå var där, så nu är jag back on track! TACK Ida! :-) Nu har jag precis slängt i några maskiner tvätt och ska så småningom bege mig bort till Simon och spana in hans nya lya, när jag fått i mej lite middag!

Ha en skön kväll, vi hörs imorn! :-)


Kandaret underlättar en hel del på denna herren!     När vi tränat klart idag... P äter

                                                                            minst sagt med heela ansiktet ;-)

Middagen idag fick bli någon form av kassler-gratäng av vad jag hade hemma, kallar det
"Tropisk kassler" så blir det lite roligare! ;-)
Man tager vad man haver, och ibland lyckas man :-)

Purjolök, paprika & kassler fräser med curry i pannan, sedan shoffar man på lite skivad
banan & annanas, till sist fullkornsris och mager matlagningsgrädde. Smakade av med lite
Cayennepeppar & svartpeppar... NICE!

Skön skön skön lördag!

Idag har det varit en väldigt skön lördag :-) Tog lite sovmorgon å sedan blev det en promenad längs med Nissan &  stan med Tias, Anders & Victor. Vi tog även en sväng in i Tias & Anders nya lägenhet som var helt super! Där kommer dom nog stormtrivas :-) Sedan tog vi en chai-latte på morfars innan jag åkte ut till en härlig eftermiddag i stallet.. Grejjade & myste med stallkatten och tog en promenad runt om i Sperlingsholm medan P fick vara kvar ute i hagen tills det blev mörkt. P fick en välförtjänt vila idag efter träningspasset igår och han verkade väldigt nöjd med det :-) Sedan körde jag lite Body balance hemma på mattan i en timme och under avslappningslåten somnade jag gött på golvet ;-) Sedan blev det några minuter på spikmattan och sedan dusch! Klockan gick väldigt fort idag så jag fick inte riktigt till sista etappen på dagen som skulle varit inflyttningsfest hos Lotta i klassen, Kan tro att dom har det supertrevligt, samtidigt som jag trivs väldigt bra i soffan just nu ;-) Ha en härlig kväll!

Imorn blir det tidig morgon i stallet & sedan får vi se vad dagen bjuder på men lite plugg,tvätt och träning tänkte jag hinna med :-)

P&K


Grabbarna på promenad                                       ...Genom picasso-parken


Väldigt härlig eftermiddag i stallet!


Mysig eftermiddagspromenix!


Mitt hjärta!


Uttänjd, trött & nöjd efter ett pass Body balance - fantastisk träning!

Spelkväll hos Ewa!

Det slutade med spelkväll hos Ewa med många av klassisarna, riktigt trevligt var det och sedan såg ju jag givetvis på Let´s dance också - EMD Matthias var ju grym tycker jag ;-) Ja vi bara satt å tjata , spela och åt hela kvällen! Jag tror Ewa poppade upp en hel påse med majs i sin popcornmaskin ;-) Klockan hann bli ganska så mycket innan jag begav mig hemåt men nu har jag ringt bort till grabbarnas casa och ska försöka dra med dem ut på en uppfriskande promenad i kylan! Igår när jag red så var det -16 ute vid stallet men nu är det lite mildare i alla fall bara -11 grader ;-)

Ha en skön dag så länge!
P & K




Random bilder från TP-rundan som Vanns av Ewa & Anders, men.....

dom fuskade som alla andra utom jag & Vic! ;-)

Förlorarna & "fuskarna" fick göra snöänglar i snön!!


Tias & Anders gör fina änglar...

Nu är det över!

Idag är jag som en vänd hand!!! :-) Igår hade jag en riktigt kraschad och underlig dag, men nu har vi skrivit den förbaskade tentan & jag är så glad över det! :-D Sedan får vi ju se hur det går, men det är ett senare bekymmer ;-) Nu ska jag alldeles strax åka ut till Älskade P i det underbara väder som Halmstad bjuder på idag! :-) Sedan ska jag ta riktig fredag med godis, Let´s dance & något trevligt sällskap - men buden är många så vi får se vart jag hamnar ;-)

Have a nice day!


Känner mig befriad nu!! Livet är ju underbart ;-)

Plugg-sjukan?!

God afton allihopa!
Rapporterar nu hemifrån Elins soffa, här ligger vi som två utslagna sälar! Jag är helt klart spy-färdig över allt plugg! Trodde till och med att jag blivit sjuk förut så gick och tog tempen, tog en panodil och tyckte synd om mej själv... Men fick inget som helst med håll från Elin så det var ju bara till att gaska upp sig ;-) Vi har suttit precis hela dagen efter att jag vart i stallet imorse.. Nu på kvällen fick vi ialla fall komma ut lite i den vackra snön vilket jag mådde mycket bättre av! ingen pallar ju att bara sitta inne en hel dag, inte vi två natur-mullar årminstone! Imorn väntar en heldag på bibblan innan eldprovet kommer på fredag morgon - Wish me luck!

Ha de härligt allihopa!!
P & K

Ambitionerna är på topp!

Idag har hela dagen ägnats åt tentaplugg i stadsbibblan, cyklade vid nio imorse efter att ha fastnat vid filmen Tingeling.. Cykeln gick ganska trögt genom snön och det i princip vräkte ner snö! :-) Under hela dagen har vi bara Rå-kört järnet, vi tog väl kanske 10 minuters lunch med jättegod kycklingsallad som Elin hade med och under hela dagen såg vi hur snön föll utanför fönstren! Jag vill bara ut och leka i snön med pulka och rubbet! Men det väntar ytterligare 2 dagar med inomhusaktivitet i form av plugg innan tentan på fredag... När vi vid strax innan fem gav upp efter några tappra försök till att återfå fokus så skulle jag bege mej hem,  jag vill lova att det var lättare sagt än gjort!! tror inte Halmstad sett så mycket snö på länge så det var inte plogat någonstans i princip så efter att försökt trampa några meter på cykeln, blev det till att kliva av och knata hem isället... Väl hemma så bytte jag om till stallkläder och körde väldigt försiktigt ut till stallet i den sliriga snön, Jag tog ett välbehövligt brejk i plugget och jag och P tränade i ridhuset, och det gick Superbra idag!! Bästa på väldigt länge så det var så himla himla roligt!!

Nu ligger jag under filten och myser, ser på So you think you can dance och snart blir det Paradise innan det blir dusch & sängen. Imorn ska jag ha morgonpass i stallet eftersom det är röd dag så jobbar inte Ida som vi är bortskämda med varenda annan vardag, men det ska jag väl fixa! ;-) Sedan blir det plugg för verkligen hela slanten!!

Ha de gött allihopa!
P & K

Gött med mössa ändå :-)               Jo, men det har snöat en hel del! :-)

Ett brev på posten!

Idag har jag haft en effektiv pluggdag & jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv!! :-) Mötte upp Elin i bibblan vid strax efter tio och vi gick därifrån vid strax innan 18, det tycker jag var riktigt bra gjort!! Givetvis hade vi en liten lunchpaus och även en sväng in på bokhandeln för att köpa nya pennor... Det behövs vill jag lova vi skriver så fingrarna blöder i princip!! Efter att vi packat ihop på bibblan var jag bara hem och bytte till stalljackan å sedan åkte jag ut till P! I stallet var allt frid å fröjd förutom att P måste haft "kiss-kalas" i boxen i natt för fy sjutton va han lortat ner!! Tränade honom på lina idag i ridhuset och han var superfin!! Han tyckte nog det var roligt att få göra det igen för det var bra längesen nu, jag måste införskaffa mig en tömkörningsgjord så jag kan träna honom från marken lite smidigare! Efter stall-brejket blev det direkt hem till Elin igen för lite käk och ytterligare plugg! Vad som däremot fick mitt humör på topp idag var när jag kikade i postfacket i eftermiddags och jag hade fått ett jättestort, tjock och fluffigt brev från mamma & pappa! Inuti gömde sig ännu ett jättefint virkat kuddfodral, 2 st bodybalance dvd:r och när jag skulle slänga kuveret såg jag att det där låg ju en plastficka!!! Å det härligaste någonsin, Mamma & pappa hade skickat en gott nytt hälsning med bilder på sig själva :-) Jag blev så himla glad - NI ÄR BÄST!!! Nu sitter ni på kylen ;-) Väldigt gulliga föräldrar jag har! :-)

Imorn väntar plugg från nio så nu är det dags att kojsa, sussa gott!
P & K

Det är inte jag & min väska,           Elin i full fokus!
utan det är min väska & jag -
den är stor & inte minst TUNG!


Att få riktiga brev, är något bland           På mitt kylskåp! ;-)
det bästa jag vet :-) Man blir så glad!

Vackert va de...

Igår hade jag en rikigt härlig dag! Jag gick en härlig morgonpromenad, pluggade lite, åt god lunch här hemma och sedan åkte jag ut till P i 11 minus och strålande sol! Det var underbart vackert ute idag, så jag pälsade på mig och P väldigt ordentligt och vi red ut i det underbara vädret! På grund av kylan var P väldigt på tårna så det var väldigt svårt att få till några kort för då hade jag nog suttit bra löst ;-) Men snön på marken och på träden gnistrade i solen och det knarrade underbart under hovarna! Vi travade längs med en bitvis frusen Nissan och busade mellan fälten! När vi närmade oss hemma igen hade jag så ont i fingrarna att jag inte visste vart jag skulle ta vägen!! Snacka nerfrusna fingrar, men det var det helt klart värt!! På eftermiddagen och kvällen pluggade jag inför tentan på fredag och tvättade :-) Lite senare kom Kalle förbi som hade fått skrivkramp bland alla sina böcker, vet inte om det blev så mycket bättre här för det slutade med att vi spelade spel istället :-)

Idag står plugg & ridning på menyn! Dags att sätta igång, ha en härlig dag!!
P & K

Tillbaka vid stallet efter en kall       Uppfriskande morgon-promenix!
men härlig ridtur!

Fryser...

God afton allihopa!! Hoppas det nya året börjat bra :-) Idag har min andra dag på året bjudit på jobb och huttrande! Hela dagen har jag varit väldigt frusen, och i butiken har vi inte direkt haft det varmt så nu sitter jag nergrävd under dubbla filtar efter att ha varit i ett ännu kallare stall! Jag var så himla frusen så jag inte ens pallade med att rida så lilla P fick roa sig på egen hand i hagen en stund under efermiddagen när jag fixade hans grejjer! Nu ska jag strax ta bilen den låånga biten till Maxi för att inhandla lite tacos-grejjer! Sedan ska jag hem till Linda & Daniel för lite lördags-mys :-)

Ha en mysig kväll allihopa!!
P & K

Just nu längtar jag till värmen galet mycket  - Sommaren är bara för GOoo!


Vet ju inte om ja mår bättre av att
gräva i sommar-arkivet för nu
känner ja ju mej bara sjukt blek...

Första dagen på nya året

stannade kvar i Jonsson/Körlings härliga hem inatt och vid 12 "imorse"åkte jag med Linda och hämtade Charlie som bott på "hotell" under nyårsnatten, så glad han blev den lille token! När vi kom tillbaka hade Danne & grabbarna fixat frulle och sedan somnade typ allihopa i soffan, medan vi andra såg på en kass film ;-) Vid halv fyra stekte goa Linda Pannkakor som vi åt & njöt av! Sedan cyklade jag hem och åkte direkt ut till P för att rida i kylan - han var pigg som en mört men det gick fint! Halvt ihjälfrusen svängde jag förbi maxi och köpte med mej en godispåse hem för att ha lite sällskap i soffan! Innan jag kunde slå mej till ro i soffan var jag tvungen att ta en lång, varm och upptinande dusch och sedan hoppa i mysdressen för att bli redo!

Nu blir de nog att sängen snart! Imorn ska jag jobba en sväng, sedan blir det ut till stallet och sen måste jag plugga!!!

P & K


Hahaha titta vad busen har haft för sig under vår

pannkaks-lunch! Bollen på min mössa är väldigt menlös

nu vill jag lova ;-)

Nyårsafton!

Efter att jag bommat igen på jobbet så cyklade jag hem till Linda & Daniel där väntade en hel drös med härliga vänner och vissa var redan i full gång med att fira den sista dagen på året! Nyårsaftonen blev en härlig kväll i goda vänners sällskap och med underbar mat som alla andra fixat, Så gott det var hörni! Denise & Gustav stod för en underbar förrätt som de knåpat ihop alldeles själva, Linda & Daniel hade fixat både fantastisk varmrätt och efterrätt och Totte & Lisa hade gjort en konstnärligt god sallad - Allt var mumma! Sedan var det även lekar, shotsspel och en massa bra musik under kvällen! 12-slaget firades i parken med skumpa och fina fina raketer som Daniel ordnat!

TACK för ett fantastiskt 2009 och vi blickar nu framåt mot ett ännu mer fantastikt och roligt 2010!!


Älskar denna bilden!!                    Daniel, Robin & Thomas - taggade!

Linda & Daniel får en fin present

från de snälla & uppfostrade

gästerna!


Underbara förrätten! av mästarna    Glaga gäster - Gustav, Denise, Lisa & Bengan

till höger...


Vem gör något beundransvärt här tro?? ;-)              Thomas & Nicke, tror detta är bra! ;-)


Shots-spel                                   Gustav & Bengan är på topp!


GOTT NYTT ÅÅÅÅÅR!! Lisa, Totte, Denise & Gustav      Robin & Thomas innan slaget..


i dimman av krutrök!                                            Nicke, Thomas & Robin



Linda, Anna & Jag



Nytt år!! Gladare än aldrig förr ;-)